2012. november 17., szombat

Kérdőíves-error

Körülbelül három hete kezdtük meg először az online kérdőívünk  kiküldését a célzott (általunk ismert) többségi pedagógusoknak. Majd több kitöltő is jelezte, hogy kitöltötte a kérdőívünket, illetve voltak olyan személyek akik említették, hogy kitöltéskor egy hibaüzenetet küldött számukra a program. (köszönjük nekik a jelzést!! :)) Ekkor vettük észre, hogy a válaszok nem jelentek meg a kérdőívünk űrlapján. 
Kissé pánikba esve próbáltunk segítséget kérni oktatónktól és más személyektől is akik jártasak ebben a google+ által nyújtott kérdőív szerkesztő programban. Nem találtunk megoldást a problémánkra, a kitöltők száma hiába gyűlt mi továbbra sem leltük a válaszokat sehol sem. Gondolkodtunk, hogy egy másik és egyszerűbb kérdőív szerkesztő programmal újra meg kellene csinálni a kérdőívet (mivel nem túl hosszú). De végül, én úgy döntöttem, hogy újra megcsinálom az egészet a google+-nál (adva még egy esélyt) és ha ismét nem sikerül akkor áttérünk egy másik programhoz. Újra szerkesztettem tehát az egészet. Most kipróbáltuk magunk is a működését a kiküldés előtt. A válaszok megjelentek, így bocsánatot kérve a már kitöltött kollégáktól, kértük őket, hogy újra töltsék ki kérdőívünket. Szerintem sokan megtették ezt újra, mivel most már szépen gyarapodik a kitöltök száma. Még jövő hétig várunk az eredményekre és ekkor kezdjük meg a kiértékelést, melyet érdeklődve várok, már csak azért is mert vannak érdekes válaszok, ahogy belelestem az űrlapba.
Tanulság kérdőív készítéskor:
  • Szerintem lehet bátran használni ezt a programot kérdőívhez mert nem túl bonyolult.
  • Direkt jó, hogy ha van gmail-ed akkor nem kell új accountot létrehoznod, hanem azon keresztül eléred.
  • Annyi emberrel oszthatod meg amennyivel akarod és ahányan munkálkodtok rajta (team-work lehetséges) és természetesen ők is szerkeszthetnek benne, nem csak az a személy aki létrehozta (beállítás kérdése.)
  • Fontos! Kiküldés előtt ellenőrizni kell, hogy a kitöltést követően megjelennek-e a válaszok az űrlapon.
  • Mindig írjuk be a kérdéseket, és ne csak ctrl c és ctrl v segítségével másoljuk be... lehet, hogy ez lehetett a hiba forrása nálunk.
  • Negatívum, hogy témákat nem lehet használni mert az az ékezetes betűk helyett mindenféle 'krixkraxokat' tesz a szavakba. Így esztétikailag nem túl mutatós a végeredmény, de minket ez most nem hátráltatott, mert a felkért személyek enélkül is szívesen kitöltötték.

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy újrapróbáltátok, és sikerült!
    A krikszkrakszok csak az előnézetben jelennek meg amúgy, a kész, éles űrlapon nem. (nekem is kellett kis idő, mire erre rájöttem)

    VálaszTörlés
  2. Komolyan??? :) nem baj így is elég motiváló volt vagy voltunk mi! De jó tudni!

    VálaszTörlés